LLRI pristato knygą: Frederic Bastiat „Ekonominių ir politinių esė rinktinė“

„Valstybė – tai toji didžioji išsigalvota būtybė, per kurią kiekvienas tikisi gyventi kiekvieno kito sąskaita“

F. Bastiatas

 

Lietuvos laisvosios rinkos institutas pristato garsaus XIX a. prancūzų ekonomisto Frederiko Bastiato kūrinių rinkinį „Ekonominių ir politinių esė rinktinę“. Pasak knygos sudarytojo Algirdo Degučio, šiame rinkinyje pateikiami kai kurie geriausi autoriaus publicistiniai rašiniai.

 

„Laikais, kai pasaulyje vis labiau plito socializmo idėjos, Bastiatas ryžtingai gynė privačią nuosavybę ir laisvąją rinką, įspėdamas apie pragaištingus socializmo ir komunizmo padarinius. Bastiato publicistiniai darbai, parašyti remiantis skaidriais ekonominiais ir moraliniais argumentais pasitelkiant satyrą ir humorą, pasižymi neprilygstamu įtaigumu it neblėstančiu aktualumu“, – knygą pristato A. Degutis.

 

Į knygos pristatymą spalio 5 d. atvyko Paryžiaus Dauphine universiteto profesorius Paskalis Salinas. Svečias skaitė pranešimą „F. Bastiatas: Neišdaužytų langų ekonomika“. Šį pranešimą neužilgo galės pamatyti visi tinklalapio www.lrinka.lt lankytojai.

 

„F. Bastiato darbai pasižymi skaidriu logiškumu, kuris retai sutinkamas dabartinių socialinių mąstytojų darbuose. Todėl jie gali tapti mokykla jaunam protui, dar nepagautam socialinių ideologijų ir politinių prietarų. Ir jie yra puikus priešnuodis protui, tokių prietarų jau pagautam. Trumpai tariant, jie yra tikras lobis protui, kurio apšvietimas gali tapti gerovės šaltiniu visiems“, – apie autoriaus darbus rašė Henry Hazlit.

 

Knyga išleista 2000 egzempliorių tiražu. Knygos leidybos rėmėjai AB bankas „Hansabankas“, Gintautas Monkevičius.

 

Tai jau antroji LLRI leidžiama tokio pobūdžio knyga. Praėjusiais metais instituto iniciatyva buvo išleista Liudwig von Mises knyga „Ekonominė politika: mintys šiandienai ir rytdienai“.