LLRI
Apie virtuvės politiką – su Andriumi Kubiliumi

„Virtuvė – tai verslas. Fainas, kvepiantis, kupinas romantikos, bet vis tiek – verslas. Mes esame verslas, siekiantis pelno akcininkams ir vertės – svečiui, kuris ateina. Nes tik tada visa tai turi prasmę”, – sako žinomas virtuvės šefas ir restorano „Nineteen18″ įkūrėjas Andrius Kubilius jaunesnysis.

„Gali gaminti labai skaniai, turėti svečių, bet jeigu gamini per brangiai – iš to verslo nebus, finansinio tvarumo nebus. Ir man visada sakydavo: taupyk. O aš sakydavau – o gal tiesiog uždirbkim daugiau? Ne todėl, kad pelnas pats savaime gražus, o todėl, kad galėčiau išlaikyti komandą, dirbti stabiliai, nepjaustyti po 5 gramus mėsos nuo kiekvieno patiekalo. Tai netaupymas. Geriau eikim, skaičiuokim, planuokim – ir kurkim daugiau”, – sako jis.

Kodėl pelningas restoranas negali būti vienkartinis projektas? Kaip atrodo kulinarinė politika be ministerijos? Ir kodėl verslui, o ne politikai, šiandien priklauso ambicija vesti Lietuvą į aukštesnę kultūrą?

Apie kūrybos ir verslo sandūrą, kainas ir vertę, virtuvės politiką ir „Michelin” efektą – laidoje „Ekonomika šiandien“ kalbasi restorano „Nineteen18″ šefas Andrius Kubilius jaunesnysis ir Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentė Elena Leontjeva.

Paieška...

Išvalyti visus

Naujienlaiškis

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!